در این مقاله قصد داریم شما را با برخی از واژگان و اصطلاحات مهم کاربردی در تبلیغات گوگل (Google Ads) آشنا کنیم. دانستن این اصطلاحات رایج به شما کمک خواهد کرد، تبلیغات گوگل خود را راه اندازی، مدیریت و بهینه کنید. برخی از این اصطلاحات اختصاصا در گوگل ادز استفاده میشود، در حالی که مابقیه آن بطور عمومی در رابطه با انواع تبلیغات PPC (pay-per-click) یعنی تبلیغاتی که شما در آنها بر مبنای کلیک کاربران هزینه می پردازید، مورد استفاده قرار میگیرند. در هر صورت شما برای داشتن یک کمپین تبلیغاتی موثر نیازمند دانستن اصطلاحات و نکات تخصصی آن خواهید بود. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با برخی از مهمترین اصطلاحات آشنا شویم.
Ad Rank جایگاه تبلیغات شما را تعیین میکند. هرچقدر ارزش تبلیغات شما بیشتر باشد، رتبه بهتری را دریافت خواهد کرد و احتمال دیده شدن آن بیشتر خواهد شد. درنتیجه احتمال بیشتری هست تا کاربران بر تبلیغات شما کلیک کنند. ادرنک (Ad Rank) از حاصل ضرب بیشترین پیشنهاد شما در امتیاز کیفیت (Quality Score) شما تعیین میشود.
گوگل ادز بر اساس یک سیستم مناقصه ای کار میکند و در آنجا سفارش دهندگان تبلیغات پیشنهادات قیمتی خودشان را بر مبنای هر کلیک ارائه میکنند. در این سیستم هرچه پیشنهاد شما برای هر کلیک بالاتر باشد، رتبه و جایگاه بهتری را نیز در صفحه پیدا خواهید کرد. شما سه انتخاب برای پیشنهادات مناقصه ای خود دارید:
در مقاله دیگری تحت عنوان “استراتژی مناقصه در تبلیغات گوگل ادز“، مروری کامل تر بر این سه روش خواهیم داشت.
پیش از آن که هزینه ای زا برای تبلیغات گوگل بپردازید باید از میان سه نوع کمپین ارائه شده، کمپین مورد نظر خود را انتخاب کنید: کمپین های جستجو (search)، نمایشی (display)، و ویدیویی
تبلیغات بر مبنای جستجو، تبلیغاتی حاوی متن هستند که در صفحه نتیج جستجو گوگل و در میان نتایج نشان داده میشوند.
تبلیغات نمایشی معمولا تبلیغات تصویری مانند بنرها هستند که در صفحات وب متعلق به شبکه نمایشی گوگل به نمایش درخواهند آمد.
تبلیغات ویدیویی، ویدیوهای تبلیغاتی کوتاه بین 6 تا 15 ثانیه هستند که در یوتیوب به نمایش گذاشته میشوند.
نمایانگر درصد افرادی است که پس از مشاهدهی تبلیغ بر روی آن کلیک میکنند. فرمول تعیین CTR بدین گونه است که شما تعداد کل کلیک هایتان را بر تعداد کل نمایش یا بازدیدها تقسیم میکنید. شاخص CTR نشان دهنده کیفیت تبلیغات است، و هر چه عدد بزرگ تری داشته باشد بدین معنی است که تبلیغات شما توانسته منطبق بر قصد جستجو گران باشد و کلیدواژه های مرتبط را هدف قرار دهد.
Conversion اقدام مطلوبی است که مشتری به واسطهی بازاریابی یا تبلیغات شما انجام می دهد. تبدیل ها توسط تبلیغکننده تعریف میشوند، اما غالباً شامل فروش در وبسایت، ثبتنام در سایت شما و یا تماس گرفتن با محل کارتان میشوند.
نرخ تبدیل (CVR)، تعداد متوسط تبدیل هایی است که به ازای هر کلیک بر روی تبلیغتان مشاهده خواهید کرد. به بیانی ساده، نرخ تبدیل بالا بمعنای این است که صفحه اصلی وبسایت شما تجربه کاربری یکپارچه ای را ارائه میکند و با محتوای تبلیغاتتان مطابقت دارد.
تبلیغات گوگل میتواند در صفحات نتایج جستجو و یا درون صفحات وب در شبکه نمایش گوگل (Google’s Display Network (GDN)) ظاهر شود. GDN شبکه ای از وب سایت هاست که در صفحات آنها محلی بر نمایش تبلیغات گوگل وجود دارد. این تبلیغات میتوانند بر مبنای متن یا تصویر باشند و همراه با محتوای مرتبط با کلیدواژه های شما به نمایش در می آیند. رایج ترین انتخاب های تبلیغات نمایشی گوگل شاپینگ و کمپین های اپلیکیشن هاست.
اکستنشن های تبلیغاتی به شما این امکان را میدهند تا بدون هزینه اضافه تبلیغات گوگلی خود را با اطلاعات بیشتر تکمیل نمایید. این اکستنشن ها در پنج دسته قابل ارائه هستند. لینکهای درونی سایت، اطلاعات تماس، اطلاعات آدرس و لوکیشن، پیشنهادات و اپلیکیشن های موبایلی. توضیحات بیشتر و کامل در خصوص هر یک از این اکستنشن ها را میتوانید در مقاله “اصول کاربردی استفاده از اکستنشن در گوگل ادز” مطالعه کنید.
زمانی که کاربران گوگل مطلبی را در بخش جستجوی گوگل تایپ میکنند، گوگل طیفی از نتایج را که با مطلب جستجو شده مرتبط هستند پیدا کرده و لیست میکند. کلمات کلیدی، واژه ها و عباراتی هستند که در راستای مطلب مورد جستجوی کاربران قرار میگیرند و پاسخ های مناسبی برای جستجوی آنها هستند. شما براساس این که میخواهید تبلیغتان در پاسخ به چه سوال یا جستجویی در صفحه نمایان شود، کلمات کلیدی خود را انتخاب میکنید. بعنوان مثال زمانی که یک کاربر سوال “چگونه میتوان لکه آدامس را از روی کفش تمیز کرد؟” را در گوگل سرچ میکند، تبلیغاتی را میبیند که دارای عباراتی مثل “آدامس روی کفش” و “کفش تمیز” به عنوان کلمه کلیدی هستند.
لیستی از کلمات کلیدی هستند که به ظاهر و تاحدی با کسب و کار شما مرتبط هستند. ولی در حقیقت در حیطه کاری شما قرار نمیگیرند و شما نمیخواهید تبلیغاتتان در رابطه با آن کلمات نمایش داده شود. میتوانید کلمات مورد نظر را در لیست اضافه کنید تا گوگل آن ها را برایتان فیلتر کند.
نوعی از تبلیغات است که در آن آگهی دهنده به ازای هر کلیک بر تبلیغش هزینه پرداخت میکند. سیستم پرداخت به ازای کلیک مختص گوگل ادز نیست ولی رایج ترین نوع کمپین های تبلیغاتی در گوگل است. لازم است پیش از راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی PPC تمام جزئیات آن را یاد بگیرید و سپس اقدام کنید. شما عزیزان میتوانید با تماس با تیم متخصصان سایت کلیک خور و دریافت مشاوره رایگان با همه جنبه های مختلف تبلیغات در گوگل آشنا شوید و مناسب ترین کمپین را برای کسب و کارتان راه اندازی کنید.
این شاخص کیفیت تبلیغ شما را بر اساس نرخ کلی کلیک (CTR)، میزان مرتبط بودن کلمات کلیدی با محتوای تبلیغ، کیفیت سایت اصلی شما، و عملکردهای پیشین شما در صفحه نتایج موتور جستجو، اندازه گیری و تعیین میشود. بیاد داشت باشید که امتیاز کیفیت یک عامل تعیین کننده در رتبه تبلیغ (Ad Rank) شما است.